Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Krämig tagliatelle med lax

Letar du efter en enkel middag med läcker lax och krämig pasta? Sök inte längre! Med det här receptet får du en hälsosam och välsmakande middag klar på kort tid.

Tillagningstid20-30 min
SvårighetsgradLätt
Betyg5/5

Ingredienser

Förberedelser

  • Skär laxen i lämpliga tärningar.
  • Koka pastan enligt anvisningarna på förpackningen, tillsätt ärterna under de sista minuterna av koktiden.
  • Hacka schalottenlök i små bitar och purjolök i ringar.
  • Fräs löken genomskinlig i lite olja och stek sedan laxen i pannan några minuter, låt fisken vara lite rå i mitten.
  • Tillsätt purjolök tillsammans med schalottenlöken och laxen.
  • Ta laxbitarna ur pannan.
  • Tillsätt grädden i pannan, låt koka upp och låt sjuda i cirka 2 minuter. 
  • Smaka av såsen med salt, peppar och rivet citronskal.
  • Sila apastan och vänd ner i gräddsåsen.
  • Servera med laxbitarna på toppen och strö över basilikablad.