Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Lasagne med lax

Byt ut kött mot lax, och vips så har du en god och nyttig lasagne! Du kan också använda andra typer av fisk, eller kombinera med skaldjur. Perfekt till helgen!

Tillagningstid50-60 min
SvårighetsgradMedium

Ingredienser

Förberedelser

  • Sätt ugnen på 200 °C.

  • Skär laxen i tärningar och finhacka lök. 

  • Koka löken och laxen i vitt vin i två minuter.

  • Sila av laxen och löken, och häll tillbaka vinet i kastrullen.

Ostsås

  • Vispa samman vetemjöl och fiskbuljong, och häll i tillsammans med vinet.

  • Tillsätt grädde, och låt såsen koka ett par minuter.

  • Rör därefter ned två tredjedelar av osten, och smaka av med salt och peppar.

Tomatsås

  • Finhacka vitlök och stek i smör tills den är mjuk

  • Rör i grovhackade tomater och tomatpuré, och låt koka i 3-5 minuter.

  • Smaka av med salt och cayennepeppar.

  • Blanda försiktigt i lax och lök i såsen.

  • Lägg tomatsås, ostsås och lasagneplattor i lager i en smord, ugnsfast form.

  • Toppa med ostsås, och strö över resten av osten.

  • Grädda lasagnen i ugnen i 20-25 minuter.

Servera lasagnen med sallad på sidan.