Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Lax i airfryer med asiatiska nudlar

Enkel och snabb wok med lax, nudlar och grönsaker är ett bra middagstips. I det här receptet ger vi laxen en god och söt marinad innan vi steker den i airfryer. Du kan också steka laxen i pannan om du inte har airfryer.

Tillagningstid20-30 min
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Förberedelser

  • Finhacka vitlök och lägg den i en skål tillsammans med sojasås, honung och limejuice. Ställ marinaden åt sidan.
  • Skär morötter och sockerärtor i tunna strimlor.
  • Torka laxfiléerna med hushållspapper och skär dem i stora tärningar. Vänd laxbitarna i hälften av marinaden. Spara resten av marinaden till nudlarna.
  • Stek laxen på bakplåtspapper i 5-7 minuter vid 160 grader i airfryern, eller tills fisken smular sig. Här måste du prova dig fram lite eftersom stektiden kan variera från airfryer till airfryer.
  • Koka nudlarna enligt anvisningarna på förpackningen. Lägg i grönsakerna när det återstår 2 minuter av koktiden.
  • Vänd nudlarna och grönsakerna i resten av marinaden och servera tillsammans med laxbitarna i en skål.
  • Strö över rostade sesamfrön och toppa med sojasås.