Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Bakad norsk sej med äppelvinägrett

Bakad norsk sej - knaprig och gyllenbrun på utsidan, saftig och god på insidan. Perfekt för en enkel och hälsosam middag.

Tillagningstid30-40 min
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Förberedelser

  • Tvätta och kärna ur äpplet och tärna fint med skal på. Skala schalottenlöken och tärna fint.
  • För att göra vinägretten, blanda maltvinäger, rapsolja, salt och peppar i en skål. Tillsätt äpplet och schalottenlöken, rör om väl och ställ åt sidan.
  • Tvätta persiljan, skaka torr, ta bort bladen från stjälkarna. Hacka bladen fint och rör ner i äppelvinägretten.
  • Blanda ströbröd och parmesan. Vispa ägget. Skölj fisken, torka den, smaka av med salt och peppar och muddra den i mjölet.
  • Doppa fiskfiléerna i det uppvispade ägget och belägg dem sedan i panko. Tryck fast pankon ordentligt på filéerna.
  • Värm ugnen till 250°C.
  • Smörj en bakplåt lätt och lägg fisken på den. Grädda i ugnen i 12-15 minuter tills den är knaprig.
  • Servera med vinägretten och en fräsch grönsallad.