Ingredienser
Förberedelser
Ratatouille
- Finhacka den ena schalottenlöken, grovhacka de två andra.
- Fräs finhackad schalottenlök, tomater och tomatpuré i olja i 2—3 minuter.
- Sänk värmen och låt såsen småputtra i minst 30 minuter, gärna längre.
- Rör i grönsakerna de sista minuterna, de ska vara spröda när de serveras och behöver inte koka länge.
Parmesankräm
- Koka in vispgrädde till parmesankrämen tills det återstår ca 1 dl.
- Rör i riven parmesan så den smälter i vispgrädden.
- Smaka av med salt och peppar.
Laxen
- Skär laxfilén i fyra jämna bitar, strö över salt och stek dem gyllenenbruna i olja, ca 2 minuter på varje sida.
- Fördela ratatouillen på varma tallrikar med en laxfilé på toppen.
- Lägg ett litet ”ägg” av tapenade på varje laxbit och lägg på en liten skiva parmesan.
- Droppa den fylliga såsen runt om.