Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Teriyakimarinerad Norsk Lax med kålsallad och chilimajonnäs

Att använda teriyakisås som marinad passar utmärkt till lax som ska grillas. Kålsallad och chilimajonäs ger även en härlig smakkombination.

Tillagningstid30-40 min
SvårighetsgradMedium
Betyg4/5

Ingredienser

Förberedelser

  • Skär laxen i portionsbitar och lägg i en plastpåse.
  • Häll marinaden över fisken och knyt ihop påsen.
  • Marinera i kylskåp i minst 1 tim.
  • Lägg finskuren salladskål, riven morot och kajennpeppar i en skål.
  • Häll över äppelvinägern.
  • Låt stå en timme i kylskåp före servering.
  • Blanda ner finskuren salladslök och sesamfrö i kålsalladen.
  • Grilla laxen hastigt på varje sida på hög värme.
  • Strö över salt och peppar.
  • Rör ihop ingredienserna till chilimajonnäsen.
  • Smaka av med salt och peppar.