Ingredienser
Förberedelser
- Skär torsken i portionsbitar och vänd dem i grovsalt. Låt bitarna stå i 10 minuter, skölj av saltet i kallt vatten och torka dem väl med hushållspapper.
- Koka potatisarna knappt möra i lätt saltat vatten. Häll av vattnet och dela potatisarna i bitar.
- Förvärm ugnen till 200 grader, varmluft.
- Tvätta purjolöken. Finhacka schalottenlök, purjolök och 2/3 av dillen. Dela vårlökarna i bitar. Lägg allt i en stor ugnssäker form.
- Koka upp buljong, vispa ner crème fraîche och grädde, smaka av med salt och peppar.
- Häll buljong- och gräddblandningen över i formen och stek i 15 minuter.
- Ta formen ut ur ugnen. Lägg potatis och fisk i formen, ös över såsen och stek i 10-12 minuter, beroende på tjockleken på fiskbitarna.
- Ta formen ut ur ugnen. Smaka av såsen med salt, peppar och citronsaft.
- Strö över färsk dill och servera.
Tips: Lätt crème fraîche och matlagningsgrädde har en tendens att skilja sig vid upphettning. Man kan välje de fetaste versionerna av grädde och crème fraîche och justerar istället ner mängden. Byt eventuellt till lättprodukter om ni föredrar det.