Ingredienser
Förberedelser
Skär hälleflundrafilén i portionsbitar och lägg dem i saltlaken i 10 minuter.
Torka av dem med hushållspapper och krydda med nymalen peppar.
Såsen:
Blanda vinäger och peppar och koka tills nästan all vinäger har förångats.
Tillsätt vatten och rör ihop blandningen med äggulorna.
Vispa äggblandningen i vattenbad tills äggulorna tjocknar och får volym.
Tillsätt skirat smör i omgångar.
Om såsen blir för tjock kan den skära sig. Tillsätt då lite ljummet vatten.
Smaka av med pressad citron, salt och peppar. Tillsätt gärna lite färska örter.
Tillagning:
Koka upp vatten, lägg i fiskbitarna, sänk värmen och låt fisken sjuda precis under kokpunkten i 8–12 minuter.
Häll lite vatten och smör i botten på en gryta och koka upp. Lägg i sparrisen och koka tills den fortfarande har lite tuggmotstånd.
Tips:
Servera med kokt potatis och persilja. Salladskål, spetskål och morötter passar också till denna rätt.