Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Nationaldagssill

Norges sjömatråd har tillsammans med Johan Backeus, Årets Kock 2017, tagit fram Nationaldagsillen – en kombination av norsk sill och svenska säsongs-delikatesser såsom ramslök och enbär.

Tillagningstid30-40 min
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Förberedelser

  • Skär sillfiléerna i portionsbitar och lägg i en burk som sedan kan slutas tätt. Återanvänd lagen från sillpaketet och lägg i krossade enbär.
  • Mixa ramslöksbladen med en stavmixer tillsammans med lagen och tillsätt därefter ramslöksblommor samt ramslöksbär.
  • Skala av det gula skalet från citronen med en skalare och lägg i det i lagen.
  • Filéa citronköttet och lägg ner även denna i lagen.
  • Häll lagen över sillen i burken och blanda alltsammans.
  • Kan serveras direkt, eller låt stå ett par timmar för att sillen ska få smak av ingredienserna.