Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Tataki med norsk lax

Stekt/kokt lax eller sashimi! Tataki är ett japansk ord för fisk som steks eller kokas snabbt på hög temperatur så att fisken fortfarande är rå inuti.

Tillagningstid30-40 min
SvårighetsgradMedium
Betyg4/5

Ingredienser

Förberedelser

  • Sänk ner laxen i kokande vatten i en minut, och lägg den sedan direkt i isvatten för snabb avkylning.
  • Torka laxen försiktigt, skär den i tunna skivor och placera den på ett serveringsfat.

Sås

  • Blanda ihop de flytande ingredienserna till en sås.
  • Finhacka löken, sellerin och de inlagda gurkorna. Blanda ner dem och kaprisen i såsen.

Häll lite av såsen över laxen innan du serverar den och resten i en såsskål. Garnera med sallad.


Tips: Du hittar mirin i internationella butiker och sake på Systembolaget. Men om du inte får tag på mirin eller sake kan du använda samma mängd vitt vin.