Panerad torsk med tomat och paprika

Panerad torsk med tomat och paprika

Stekt torsk med stekt tomat och paprika är en spännande och annorlunda kombination. Här kommer ett smakfullt och enkelt recept med få ingredienser.

Svårighet Lätt
Betygsätt recept

Ingredienser

Antal portioner

Tillbehör

Gör så här

  • Skär torsken i portionsbitar.
  • Blanda mjöl, salt och cayennepeppar, och vänd fiskbitarna i blandningen.
  • Skålla tomaterna genom att skära ett kryss på toppen, sänka ned i kokande vatten ett par minuter och sedan dra över med iskallt vattem. Dra av skinnet, ta bort kärnorna och skär tomatköttet i tärningar.
  • Skär paprika i tärningar.
  • Stek fisken gyllenbrun och genomstekt i en blanding av olja och smör i ungefär 3 minuter.
  • Lägg bitarna åt sidan på ett fat och håll dem varma.
  • Stek tomat och paprika 1-2 minuter i fettet från fisken.
  • Bland saften från en citron med vatten, häll over grönsakerna och låt det dra i 5 minuter.

Servera torsken med grönsakerna och kokt potatis vid sidan av. Dekorera gärna med färska örter.