Skrei med bönor, bacon och fänkål

Skrei med bönor, bacon och fänkål

Allt i en panna sparar inte bara disk, utan låter rättens alla smaker från ingredienserna vigas samman. Dessutom är det trevligt att ställa fram på bordet.

Svårighet Medium
Betygsätt recept 1 5 3,30078125

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

  • Stycka skreiryggen i jämna portionsbitar med skinn på. Salta och peppra fisken.

  • Bryn skreibitarna i stekpanna så att de får en ordentligt fin stekyta. 

  • Lägg över på en plåt och sätt in dem i ugnen på 100°C i cirka 10 min eller använd digitaltermometer i tjockaste biten, fisken är klar när innertemperaturen är 50-55°C. 

  • Strimla ner baconskivor och stek dem knapriga, häll av fettet och ställ åt sidan. 

  • Skär fänkål i centimetertjocka klyftor samt schalottenlök i tjocka skivor. 

  • Stek på medelhög värme i panna med lite olivolja. Fänkålen och schalottenlöken ska svettas, inte brynas. 

  • Pressa vitlöken i pannan och slå över vinet. Låt koka några minuter tills fänkålen börjar mjukna lite.

  • Tillsätt haricots verts samt sojabönorna. Koka upp igen.

  • Blanda crème fraîche och äggula. Rör i och låt det sjuda upp.

  • Smaka av med salt och peppar. 

  • Strö över det knapriga baconet samt hackad persilja.