Stekt torsk med potatis- och äggröra

Stekt torsk med potatis- och äggröra

Ibland har man ett par kokta ägg och potatisar över. Då är det lätt att panera och steka lite torsk och svänga ihop en äggröra. Ett tips när du ska steka mager fisk är att panera den med grovt rågmjöl. Det blir bäst.

Svårighet Lätt
Betygsätt recept 1 5 3,69607833333333

Ingredienser

Antal portioner

Gör så här

  • Hacka löken och de kokta äggen.

  • Tärna den kokta potatisen.

  • Blanda alltsammans i en tjockbottnad kastrull.

  • Tillsätt 200 g smör och värm försiktigt.

  • Mot slutet tillsätt hackad dill, persilja och en liten burk hackad ansjovis.

  • Panera under tiden fyra lika stora bitar norsk torsk i grovt rågmjöl.

  • Stek på medelvärme ca 2 minuter på varje sida.

  • Smaka av potatis- och äggröran med salt och peppar.

  • Lägg upp röran på tallrik med en bit torsk ovanpå, gärna med skirat smör till.

  • Servera genast.