Ugnsbakad torsk med grönsaker är ett annat klassiskt sätt att tillaga en vardagsmåltid med fisk. Den smakar inte bara underbart, den tillagar sig praktiskt taget själv. För att lägga till lite extra smak räcker det ofta med att bara lägga till några få extra ingredienser. Ine Gaarder rekommenderar att hämta inspiration från olika mattraditioner världen runt, som Grekland. Lägg till oliver, fetaost, körsbärstomater och tzatziki för att få en grekiskinspirerad torskmåltid.
Snabba och enkla sätt att tillaga fryst torsk
Recept med ugnsbakad torsk är fenomenala sätt att använda fryst torsk. Placera den halvfrysta torsken i en ugnssäker form och bädda in den i grönsaker med bara en tesked olivolja. Både fisken och grönsakerna blir färdiga samtidigt.
Som erfaren matstylist förklarar Ine Gaarder att det bästa och enklaste sättet att tina torsk är att placera den i en ren och förseglad plastpåse och lägga den i en skål med kallt vatten i 20 minuter. Det gör att torsken behåller sin rena smak och fina konsistens.