Norsk torsk är näringsrik, hållbar - och läcker. Många människor kanske dock inte vet hur mångsidig denna hälsosamma fisk är. Den milda, delikata smaken och den underbara texturen gör norsk torsk till ett fantastiskt val om du vill experimentera med olika kryddor, örter och grönsaker som chili, färsk koriander och aromatisk fänkål. Du kan också utforska olika tillagningsmetoder som bakning, grillning, stekning, ångning och mer.
En fin bit norsk torsk är den perfekta hjälten; dess naturliga smak gör att den kan harmonisera med olika smaker, som de aromatiska kryddor och doftande örter som finns i asiatiska rätter. Den fasta och delikata texturen håller sig bra med olika tillagningsmetoder som vanligtvis används inom asiatisk matlagning, inklusive ångkokning, wokning och grillning. Om du är mer sugen på att använda smaker från medelhavsköket kan du tillaga torsken med en härlig blandning av kryddor och örter, som vitlök, oregano, basilika, timjan och rosmarin, samt de levande smakerna av tomater och paprika - perfekt för att framhäva den färska smaken av fisken. Torsk har också en stolt nordisk arv och är perfekt för mer traditionella tillagningar som saltad torsk eller lutefisk.
Om du gör något nytt och spännande med torsk till nästa middag med vänner, till exempel på det asiatiska sättet, kommer de att bli förvånade och imponerade. Se till att du sparar receptet, för vi är säkra på att de kommer att fråga efter det.