Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Grillad het lax med kall romsås

Grillad het lax med kall romsås och smashad basilikapotatis. Inga konstigheter, busenkelt att slänga ihop, och så fantastiskt gott det blir.

Tillagningstid20-30 min
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Förberedelser

  • Börja med att röra ihop alla ingredienser till romsåsen. Ställ in i kylen så länge. 
  • Koka potatisen, lägg ut på en grillsäker eller ugnssäker form. 
  • Pressa varje potatis med ett glas så att den krossas. 
  • Ringla över olivolja, salt, svartpeppar, basilika och ställ på grillen. 
  • Lägg löken hel på grillen. Låt den ligga 30 min, först på direkt värme och sen på indirekt värme. 
  • Stäng locket och låt bli ordentligt krispig, tar cirka 10-15 minuter. 
  • Blanda kryddorna till laxen. 
  • Pensla laxen med olja och täck med kryddblandningen.
  • Lägg laxen på grillen först med skinnsidan upp. Låt den ligga tills den får en ordentlig yta så att den är lätt att lossa på. 
  • Vänd och grilla klart till en innertemperatur på 54 grader. 
  • Servera laxen med potatis, lök och massa romsås.  MUMS!