Ingredienser
Förberedelser
- Börja med att röra ihop alla ingredienser till romsåsen. Ställ in i kylen så länge.
- Koka potatisen, lägg ut på en grillsäker eller ugnssäker form.
- Pressa varje potatis med ett glas så att den krossas.
- Ringla över olivolja, salt, svartpeppar, basilika och ställ på grillen.
- Lägg löken hel på grillen. Låt den ligga 30 min, först på direkt värme och sen på indirekt värme.
- Stäng locket och låt bli ordentligt krispig, tar cirka 10-15 minuter.
- Blanda kryddorna till laxen.
- Pensla laxen med olja och täck med kryddblandningen.
- Lägg laxen på grillen först med skinnsidan upp. Låt den ligga tills den får en ordentlig yta så att den är lätt att lossa på.
- Vänd och grilla klart till en innertemperatur på 54 grader.
- Servera laxen med potatis, lök och massa romsås. MUMS!