Ingredienser
Förberedelser
Svensk smak
- Tina räkorna över natten i kylen.
- Låt dem rinna av lägg ut dom på ett fat.
- Skala och riv äpplet över.
- Finriv citronskal och pepparoten över.
- Rippla rapsolja.
- Klicka ut gräddfilen.
- Några varv med svartpepparkvarnen och lite salt efter behag.
- Toppa med dillvippor och servera lite tunnbröd till.
Italiensk smak
- Tina räkorna över natten i kylen, låt rinna av.
- Marinera räkorna i olivoljan med lite nymald svartpeppar och skalet och saften från ½ citron.
- Lägg ut rucolla på ett fat, sprid räkorna över.
- Skär paprikan grovt och lägg på räkorna.
- Hyvla parmesanosten över.
- Servera ett ny bakat lantbröd till eller crostini.
Japansk smak
- Tina räkor över natten och låt rinna av.
- Blanda soya och wasabi.
- Lägg ut salladen på ett fat.
- Fördela ris som en krans runt.
- Lägg räkorna i mitten av fatet, slå på hälften av soyan på räkorna.
- Lägg gari på riset.
- Skär lite klyftor av lime till servering, önskar man kan man gärna ha en kruka koriander vid sidan.
Spansk smak
- Tina räkorna och låt dem rinna av.
- Skiva viltlöken och rosta den i olivolja i 2-3 min låg värme gyllen brun.
- Skär chilin med kärnor, kommer bli lite starkt.
- Hetta upp pannan och ta lite olja och stek räkorna i 1 min till sätt chili resten av oljan.
- Fin riv skalet av citronen, pressa saften över.
- Smaka av med lite salt och vän ner persiljan.
- Servera med lantbröd och njut räkorna och doppa brödet i ”olivsåsen”.