Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Ugnsbakad sej i citron- och äppelsås

Ugnsbakad fisk är enkelt att laga och kan varieras på tusen olika sätt. I detta recept är sej bakad med en frisk sås och serverad med ris och avokado. En enkel, hälsosam snabb och god middag!

Tillagningstid30-40 min
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Förberedelser

  • Sätt ugnen på 180 °C.
  • Skär sejfilén i portionsbitar och strö över salt och peppar.
  • Riv skalet och pressa saften av citronen.
  • Lägg fiskbitarna i en smord ugnsform tillsammans med hela vitlöksklyftor.
  • Droppa olivolja över och strö på citronskal.
  • Skär vårlöken i tunna ringar.
  • Koka upp citronsaft, vårlök och äppeljuice.
  • Rör i majsstärkelse, låt såsen snabbt koka upp och häll den över fisken.
  • Stek formen i ugnen tills fisken är genomkokt, ca 15 minuter.
  • Koka ris och skär upp avokado. Servera fisken i formen med kokta grönsaker och flatbröd vid sidan av.