Hoppa till huvudinnehållet
Recept

Norska kammusslor med chili, vitlök och sparris

I det här receptet får stekta kammusslor en kryddstark smak av chili och vitlök. Den milda säsongssparrisen går väl ihop med kammusslorna. Smakar underbart och ser fantastiskt ut.

TillagningstidÖver 60 minuter
SvårighetsgradMedium
Betyg5/5

Ingredienser

Förberedelser

  • Om du använder färska kammusslor ska de öppnas och sköljas. Frysta kammusslor lägger du i en skål och tinar upp i kylskåpet. Torka sedan av dem med hushållspapper
  • Koka upp vatten tillsammans med lite socker och salt.
  • Lägg ner sparrisen i vattnet och koka den i 1–2 minuter.

Marinad

  • Finhacka chili och vitlök, och blanda med solrosolja och vatten.
  • Marinera kammusslorna i minst en timme.
  • Ta upp kammusslorna från marinaden och låt dem rinna av på hushållspapper. Spara marinaden till såsen.
  • Stek kammusslorna snabbt i ca 30 sekunder på varje sida.

Sås

  • Häll marinaden i en liten kastrull och reducera till hälften.
  • Tillsätt grädde och reducera lite.
  • Vispa ner smöret strax innan du serverar och krydda med salt och peppar efter smak.

Ringla såsen över kammusslorna och servera dem med sparris och sallad vid sidan om.