Förutsättningarna är inte bara perfekta för hållbart fiske utan också för skreien så du kan få skrei av bästa möjliga kvalitet. Den resa som skreien gör och de kalla, klara vattnen är perfekta för torsken. Du kan dessutom bara få skrei från Norge. Det är en delikatess från det kalla norr som alla nu kan få njuta av, inte bara norrmän. Kockar och matälskare världen över är redo och väntar på att den norska skreien ska komma i januari. Vartenda år. Det här är verkligen ett norskt vintermirakel
Kvalitetsmärkningen Skrei
För att göra det enklare för konsumenter och restauranger att hitta äkta skrei av hög kvalitet, har Norska Sjömatrådet lanserat ”Skrei Quality Label”. Denna kvalitetsmärkning garanterar köparen att fisken i fråga är av obestridligt ursprung och förstklassig kvalitet och följer strikta standarder vad gäller hållbarhet, färskhet, lagring och förpackning. Kvalitetsmärkt skrei är vildfångad mellan januari och april i lekområdena strax utanför norska kusten, packas inom tolv timmar efter fångst och är garanterat fri från hack, blåmärken och andra skador.